חוזה שכירות בין המצרים

שאלה:

שלום רב, אני מבקשת לדעת בבקשה האם אוכל להראות את הדירה שלי לשוכרים פוטנציאלים במהלך תקופת בין המיצרים. ובמידה וניתן ונמצאו שוכרים (בתקופה זו) האם ניתן לחתום על הסכם שכירות. תודה על המענה.

תשובה:

לגבי חוזה שכירות ודאי אין כל בעיה, מצידך זה בסך הכל עסק, ומצד השוכרים גם כן הואיל ולא מדובר על קניית דירה אין כאן שמחה יתירה. לגבי קניית דירה, מעיקר הדין מותר, ככל שלא מדובר בבנין של שמחה כמו בית חתנות לבנו שאסרו מראש חודש אב, או להרווחה יתירה שגם אסרו מראש חודש אב, אלא רק כדי לגור.

מקורות:

ראה עוד כאן.