עד כמה יש להתייחס להזמנה של בית הדין

שאלה:

עד היכן חייבין לילך לב"ד לבטל הזמן ולשלם בעבור פסק למשל אם אחד קורא לחבירו לדין מחמת שסבור שאפשר שיהי' איזה רוח באיזה עסק ובאמת השני אינו רוצה לתובעו האם צריך לילך או לאו בע"ד דידי את?

תשובה:

שלום וברכה,

כאשר קיבל הזמנה מבית דין בגין תביעה נגדו, חייב הנתבע להתייחס להזמנה. אולם יכול לדרוש שהתובע יספר על מה התביעה, כדי לראות האם יש ממש בטענתו, וכן יוכל לומר שמא אני מודה לתביעה ובכך יחסוך זמן לטרוח בבית דין.

אם הנתבע סבור שאין ממש בטענתו עליו לספר זאת לבית דין, ובית דין יבדקו אם ישנה עילה לתביעה.

ולכן נתבע חייב להתייחס לכל הזמנה של בית הדין, אלא שיוכל להשיב האם ומדוע אין עילה לתביעה וב"ד ישקלו האם יש סיבה לתביעה.

כמו כן זכותו של הנתבע לבחור באיזה בית דין רוצה להתדיין. ובמקרה כזה עליו להודיע לבית הדין שהזמינו אותו שמעוניין להתדיין בבית דין פלוני.

בהצלחה.

מקורות:

ש"ך חושן משפט סימן יא ס"ק א.

"אבל הכא ודאי מצי הנתבע לומר הגד לי מתחילה מה תרצה לדון עמי, כי אולי אחרי שאדע תביעותיך אעשה כרצונך ולא אבוא עמך להתדיין כלל, וכל זמן שאינו רוצה לגלות לו אופן תביעתו, אינו מחויב לבוא עמו לדין כלל. כן נלפע"ד".