מוקצה – פלטה וסירים

שאלה:

שלום ותודה
1. האם מותר להזיז את הפלטה בשבת?
2. לפעמים נשארים בכיור חלקים של מעבד המזון שלא הספקתי לשטוף לפני שבת. האם אפשר לשטוף אותם? רק להוציא אותם מהכיור? מה לגבי סירים? (מציינת שאם אני לא אעשה זאת בעלי בכל מקרה ישטוף ויוציא)
תודה!

תשובה:

שלום וברכה

הפלטה היא מוקצה בשבת ואין להזיזה. גם חלקי המעבד מזון והסירים הם מוקצה בשבת, ככל שהם בכיור אין להזיז אותם. כאשר הסירים נמצאים במקום מפריע וצריך את אותו מקום, מותר להזיזם כדין כלי שמלאכתו לאיסור. אין כל קשר בין הנושא שלך למה שבעלך יעשה, רק נתפלל עליו ביחד שירצה לשמור את השבת כהלכתה.

ברכה והצלחה.