טבילה – אשה נכה

שאלה:

שלום.
יש לי אשה נכה % 100. לא מסוגלת ללכת, בטח לא להגיע למיקווה.
זה עבורה סכנת נפשות. האם יש פיתרון או שנגזר עלינו להיות בריחוק כל החיים חלילה ?

תשובה:

שלום וברכה

קראתי בצער את הנסיון הכבד שעובר עליכם, בודאי יש לה אפשרות לטבול, אם רק יש לה אפשרות להמנע מבליעת מים כמובן, שיבואו שתי בלניות וישאו אותה לתוך המקווה ויטבילוה, אני בטוח שהן תשמחנה לשמח אותה בכך.

בשורות טובות ורפואה שלמה.

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. בשכונת מורשה בירושלים
    יש מקווה מיוחד לנכות
    להלן פרטים:
    מקווה מורשה-מוסררה
    כתובת: רחוב אלישע 10 ירושלים
    קרוב מאוד לבניין העירייה
    שעות פתיחה המקווה
    בקיץ 19:00-22:00
    בחורף 17:00-21:00
    ערב שבת חצי שעה לאחר הדלקת נרות למשך שעה
    מוצ"'ש שעה לאחר צאת שבת למשך שעתיים
    נגישות לנכים
    בלנית רבקה גוליאן 0547070738
    טלפון במקום 02-6272008

  2. תודה רבה, לא ניראה לי שזה יהי'ה מעשי עבורה… היא לא תסכים גם. להגיע לשם זה עבורה יותר מקריעת ים סוף…
    באותו ענין : האם שימוש בקונדום [ ללא הוצאת שז"ל] הווי חציצה לענין נידה ?
    האם יש פתרון אחר כלשהו ?
    תודה ויום טוב לכם

  3. אינני יודע פתרון אחר למעט טבילה. אבל אני בטוח שבכל מקווה שכונתי שתגיע אליו, כמובן בהודעה ובקשה מראש, ישמחו מאוד לעזור לה. בכלל כדאי להתייעץ עם בלנית ראשית במקווה, אני בטוח שזה לא מקרה ראשון ויש להם את הפתרונות. בשורות טובות.