לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

דין "רשע" ע"י תביעה בהוצל"פ שלא הצליחה

שאלה:

ראובן תבע את שמעון בדין תורה, ובית הדין פסקו ששמעון פטור. הלך ראובן והצליח (במרמה, ע"י עורך דין ממולח) לתבוע את שמעון בהוצאה לפועל. האם יש לראובן דין "רשע"? בהנחה שכן – אם שמעון הצליח לבטל את ההוצל"פ ולמעשה ראובן לא הצליח לגבות מאומה, האם עדיין יש לו דין "רשע"?

תשובה:

שלום וברכה,

הפונה לערכאות הרי הוא מרים יד בתורת משה ונקרא 'רשע'. ואם היה גם מצליח כסף שלא כדין היה נקרא גם 'רשע' וגם 'גזלן', וכאר לא הצליח להוציא כסף עדיין נקרא רעש כיון שפנה לערכאות.

בהצלחה.

מקורות:

שולחן ערוך חושן משפט הלכות דיינים סימן כו

"וכל הבא לידון בפניהם, הרי זה רשע, וכאילו חרף וגדף והרים יד בתורת מרע"ה. הגה: ויש ביד בית דין לנדותו ולהחרימו עד שיסלק יד העובדי כוכבים מעל חבירו".