שאלה:
מיץ ענבים שעבר פיסטור של 92 מעלות האם דינו כמו מבושל לענין מגע נכרי. או שזה הפיסטור הרגיל שדנו בו הפוסקים
תשובה:
כל עוד הוא לא מגיע למאה מעלות הוא לא נחסר מחמת החימום, ועל זה דיברו הפוסקים.
מקורות:
אם הוא מפוסטר יש בזה מחלוקת בפוסקים. בשו”ת יביע אומר ח”ח יו”ד סי’ טו, ושו”ת מנחת יצחק ח”ז סי’ סא, ואגרות משה (ח”ג סי’ לא) פסקו שמפוסטר הוא כדין מבושל. ואילו דעת הגרש”ז אוירבך במנחת שלמה ח”א סי’ כה, שיש להחמיר בו במגע גוי או חילוני. וכן דעת הגרי”ש אלישיב (קובץ תשובות ח”א סי’ עה), וכמדומה שכן מנהג העולם, שהרי כמעט ולא מצוי היום יינות שאינם מפוסטרים ואעפ”כ נהגו להחמיר בזה. במידת האפשר.
לפי מי שמחמיר, האם לכתחילה ניתן להקל בספק נגע גוי
כגון שנמצא במקרר ויש עוזרת ולא ידוע אם נגעה [והיא לא אמורה לגעת במקרר].
כאשר הבקבוק סגור בפקק יש להקל, גם אם הוא לא חתום ממש.
השאר תגובה