האם גבר יכול לבגוד בניגוד לאישה?

שאלה:

שלום.
רציתי לדעת אם גבר נשוי הולך עם אישה אחרת הוא מקבל עונש מלמעלה?
ידוע לי שאישה עושה זאת היא נואפת ואם גבר הולך עם אישה נשואה זה חטא.
אבל אם גבר נשוי בוגד באישתו עם אישה רווקה זה מותר? מה דינו בשמיים?
אומרים שלשלמה המלך אלף נשים וזה מותר לגברים
אבל לי זה לא נשמע הגיוני.

תשובה:

שלום רב,

אכן יש הבדל בין אישה לאיש. כי מעיקר הדין וכך נהגו בעבר. גבר יכל לשאת כמה נשים ואילו אישה ודאי אינה יכולה להינשא אלא לגבר אחד. וזה מהות הקידושין. כלומר, היא מקודשת עבורו. נכון, מאז רבינו גרשום (כבר לפני 1000 שנה) לפחות האשכנזים לא התחתנו עם שתי נשים, ובשנים המאוחרות יותר גם באוכלוסיה הספרדית זה התמעט עד שבדורות האחרונים זה לא קיים גם בקהילות אלה.

כלומר, היום לא משנה מאיזה עדה הגבר אסור לו להתחתן עם שתי נשים. אבל חומר האיסור בין האישה לאיש הם ונים כמובן כי אישה מקודשת רק לאחד מעיקר הדין – מדין תורה. ואילו הגבר זה רק תקנה

לכן לגבי הרעיון של בגידה אין הבדל בין הגבר לאישה. גם כאשר הגבר עושה זאת הוא מועל באימון הבסיסי ביותר שניתן בו. מועל בדבר הכי מקודש שאשתו נתנה בו. וכך גם ההיפך באישה. אולם בנוסף למידה המאוסה הזו יש גם איסור כלפי שמיא (לא כלפי הצד השני). וכאן כאמור יש הבדל האיסור אל אישה זה איסור אשת איש. ואילו אצל הגבר זה איסור של זנות. שזה גם חמור אבל לא כאיסור אשת איש.

הצטרף לדיון

תגובה 1