שאלה:
איך בודקים עלי קייל שלא מגידול מיוחד
תשובה:
שלום וברכה
אני לא מכיר את המוצר אבל אם אינני טועה זה לא שונה מכל כרוב רגיל.
הטוב ביותר הוא לקנות כרוב מגידול מיוחד של גלאט עלים או חסלט ושאר חברות שנמצאות תחת פיקוח של גוף כשרות מוסמך שהם בחזרת נקיות, ולנהוג לפי ההוראות שעל האריזה. במקרה שאין, מורידים את העלים החיצוניים עד שמגיעים לעלים היפים, חותכים את השורש כדי שנוכל להפריד את העלים. נחלק את הכרוב לכמה חלקים נשרה אותו במי סבון לכמה דקות, ואחר כך נשטוף עלה עלה תחת זרם מים חזק, תוך כדי שפשוף משני צדדיו [זו הוראה לכרוב בחסה זה לא מספיק!].
עלי קייל לא נראים בכלל כמו חסה זה מגיע עלים נפרדים בלי שורש
הבנתי מחיפושי שזה למעשה זן של כרוב.
צורת הבדיקה של כרוב לא ריאלית בעלי קייל. שמעתי שהבדיקה היא להשרות במים כ20 שניות ולשפוך את המים על בד לבן ולבדוק על הבד מתולעים ולחזור על הפעולה עוד פעם או פעמים. רציתי רק לבדוק שזה בסדר או שיש איזשהו בעיה מיוחדת בעלי קייל שהבדיקה הזאת לא טובה או שאולי בכלל אין צורה לבדוק אותם. תודה
אינני יודע, מדובר במוצר לא שכיח, כדאי להתקשר לביתו של הרב משה ויא בשעות הרב המאוחרות ולשאול אותו.
השאר תגובה