בדיקת כרוב / עלי קייל מתולעים

שאלה:

איך בודקים עלי קייל שלא מגידול מיוחד

תשובה:

שלום וברכה

אני לא מכיר את המוצר אבל אם אינני טועה זה לא שונה מכל כרוב רגיל.

הטוב ביותר הוא לקנות כרוב מגידול מיוחד של גלאט עלים או חסלט ושאר חברות שנמצאות תחת פיקוח של גוף כשרות מוסמך שהם בחזרת נקיות, ולנהוג לפי ההוראות שעל האריזה. במקרה שאין, מורידים את העלים החיצוניים עד שמגיעים לעלים היפים, חותכים את השורש כדי שנוכל להפריד את העלים. נחלק את הכרוב לכמה חלקים נשרה אותו במי סבון לכמה דקות, ואחר כך נשטוף עלה עלה תחת זרם מים חזק, תוך כדי שפשוף משני צדדיו [זו הוראה לכרוב בחסה זה לא מספיק!].

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. צורת הבדיקה של כרוב לא ריאלית בעלי קייל. שמעתי שהבדיקה היא להשרות במים כ20 שניות ולשפוך את המים על בד לבן ולבדוק על הבד מתולעים ולחזור על הפעולה עוד פעם או פעמים. רציתי רק לבדוק שזה בסדר או שיש איזשהו בעיה מיוחדת בעלי קייל שהבדיקה הזאת לא טובה או שאולי בכלל אין צורה לבדוק אותם. תודה