לעזוב באמצע שמיעת דיסק תורני בבית

שאלה:

האם מותר להשאיר דיסק פועל גם כשאני לא נמצא לידו (כגון שיצאתי מהחדר וכ')?
ואותו הדין על ספרי קודש או סידור אם השארתי פתוח? (והאם חס וחלילה יש בזה חשש אוטם אוזנו משמוע תורה?)
תודה רבה

תשובה:

להשאיר ספר פתוח אסור בגלל שהוא בזיון, יש לסגור, דיסק פועל מותר להשאיר, ומה שאמרו מסיר אוזנו משמוע תורה מצינו בפוסקים רק לענין מי שעוזב קריאת התורה באמצעו, לא כלש יעור שהוא צריך לצאת באמצעו. אני מקצר בגלל השבת המתקרבת.

שבת שלום.