טבילת עזרא באמבטיה

שאלה:

האם ניתן למלאות אמבטיה כשהחור סתום כמובן ולטבול לגבר לכבוד שבת האם מועיל גם לאחר תשמיש מקורות בבקשה

תשובה:

שלום רב.

אכן כן, לטבילת עזרא בבעל קרי [גברים בלבד] די בטבילה במים שאובים הנתונים בחפירה בקרקע, ואין צריך מקוה כשר. רק צריך לדעת שיש ארבעים סאה.

מקורות:

ראה שו"ת מנחת יצחק ח"ג סי' סדשקיבץ את מקורותיו של דין זה בספרי הפוסקים. על טבילה בערב שבת שיסודותיה בחכמת הקבלה יש שהצריכו טבילה במקוה כשר דוקא, ויש שסברו שאף בזה די במים שאובים, וראה בהרחבה בשו"ת נשמת ישראל ח"א סי' קפז.