בשר וחלב

שאלה:

שלום לכם.
אפו תפוחי אדמה מצופים בגבינה צהובה. במהלך האפיה נעצה בעה"ב מזלג בשרי שאינו ב"י לידע האם התפוא התרככו.כייון שאינו ב"י, התפוא כשרים, האם המזלג טעון הכשר?
א. הנעיצה היא קצרה, ובדומה ל"ניער וכיסה" לא הספיק לבלוע. גם אם הספיק לבלוע משארית שאולי נדבקה בו, קשה לקרוא לזה "בלע בחום יבש" כי לא הספיק להתחמם, ודי לו בהגעלה אפילו היה בי?ב. בר מן דין, כיון שאינו בי, הרי היתרה בלע ואפילו בלע בחום – די לו בהגעלה?
נא, התייחסו בתשובתכם גם לשאלה א'.
יברככם ה'
תודה רבה
מאיר לובין

תשובה:

שלום וברכה

המאכל מותר בלי ספק, והמזלג טעון הגעלה.

שבת שלום