בשר וחלב בדבר חריף

שאלה:

בצל שנחתך בסכין חלבית ונכנס לבישול בסיר בשרי (שלא בשלו בו כשבוע) עם דגים

תשובה:

שלום ברכה

עם בתחילה טיגנתם רק בצל בסיר הבשרי זו בעיה, שכן הוא בלע בשר וחלב והוא נעשה טרף, אבל אם הכנסתם אותו יחד עם הדגים אין בעיה, כיון שבכל הנושא של דבר חריף הולכים לפי רוב התבשיל. לדעת הגר"ע יוסף לא חוששים באינו בן יומו לספרדים בדבר חריף ובכל מקרה המאכל מותר, וגם הבן איש [פרשת קרח], הגם שמחמיר בזה, מיקל במקום הפסד גדול, כך שאם הדגים יקרים, יש להקל לספרדים. אשכנזי לא יאכל אם הבצל טוגן לבדו לפני הכנסת הדג.