ברכתי שהכל ורוצה לשתות עוד

שאלה:

שלום לרבנים,
אם אני שותה נס קפה ובירכתי ואז שותה כוס מים אני צריכה לברך שוב ?
ומה העיניין של ה72 דק של ברכה?
אשמח לתשובה

תשובה:

שלום וברכה

אם כששתית את הקפה היה בדעתך לשתות גם מים אין צורך לברך אבל אם כבר סיימת את הקפה והסחת דעת, ועשכיו את רוצה לשתות מים, יש לברך שוב. 72  דק' לרוב הפוסקים זה נושא רק בברכה אחרונה ולא בברכה ראשונה וזה לא רלוונטי לסיפור שלך [כמו כן יש סוברים ששיעור עיכול בשתייה הוא הרבה פחות, גג חצי שעה, ולדבריהם גם לגבי ברכה אחרונה השיעור פחות מ72 דק'].

שבת שלום.