שימוש בגג של חלל ששכן בנה בחצר שלו

שאלה:

שלום וברכה.
אני רכשתי דירה לפני כמה שנים קומה אחת לעלות.
מטבע הדברים החצרות של הבתים הם אחד מעל השני בצורה מדורגת.
השכן מתחתיי בנה לעצמו חדר על השטח של החצר שלו.
בהתחלה עשיתי גינת נוי על החצר שלו, השכן התלונן על רטיבויות בחדר שהוא בנה.
הגיע הרים את הגינה שלנו, עשה איטום מחדש לגג.

השאלה שלי היא כזו, הוא רוצה למנוע ממני שימוש בחלק של הגג, אני הצעתי לו לרצף את החצר ואני אוכל להשתמש בחצר שנוספה לי, הוא לא מוכן שידרכו לו על הגג.
הוא דורש שנעשה גדר שתפריד בין החצר הקיימת שלי לגג שלו, והוא מונע ממני שימוש בגג (חצרי לכאורה).

מה ההלכה אומרת לגבי מקרה כזה?
תודה.

תשובה:

שלום וברכה,

שכן שיש לו חצר פרטית אין החצר שייכת לו עד הרקיע, אלא בגובה הקומה שלו בלבד. ולכן אם בנה חדר בחצר מותר לבעל הקומה העליונה לבנות מעליו מרפסת או חצר.

השכן שהרחיב יכול לעכב על העליון שלא יעשה גינה, כיון שגינה מעל חדר גורם לנזק לחדר, אבל לא יוכל לעכב עליו לסגור מרפסת או חדר מעליו.

בהצלחה.

מקורות:

חלל האוויר שמעל החצר של הפרטית הרי זה רכוש משותף, אם בעל החצר פרטית לא יבנה בחצר, שום שכן לא יוכל לבנות על גביו ולסגור לו את החצר – אם לא יהיה לו מקום לבנות סוכה. אבל אחרי שבנה בשטח הפרטי שלו, מותר לשכן להרחיב מעליו כיון שהשטח שמעליו שייך לדייר שמעליו. והשכן העליון משתמש בשטח שלו.

נ.ב. לא התייחסנו בתשובה לגבי השתתפות הוצאות הבנייה.