לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

קבורת חולי קורונה

שאלה:

שלום.
לפי מה שהתפרסם בהנחיות משרד הבריאות לעוסקים בקבורת נפטרים יהודים וחברות הקדישא היה אסור לבא במגע עם גופות הנפטרים כאשר הם חשופים וכאשר הגופה חשופה ועל כן לא יכלו אנשי הח"ק לערוך טהרה ולהביא אותם לקבורה כהלכה הפסוקה אלא רק כאשר גופות הנפטרים עטופים בשני ניילונים אטומים וסגורים באזיקונים וכפי שהתברר מדובר בניילונים עבים וחזקים בעלי עמידות גבוה שאינם מתכלים במשך הזמן כך שהקבורה באופן כזה כאשר למעשה הנפטר אינו מונח על הקרקע אינה מהווה קבורה ע"פ ההלכה והדין עד שגוף הנפטר יגע בקרקע ,והנה בהיותי עוסק בהלכות מקואות ראיתי בערוך השו"ע סי' רא סעי' קסט שמכשיר מקוה שהמים נמשכים בו דרך צנורות מתכת המחוברים אפילו לכתלים של הבתים אם הצנורות מונחים על הקרקע או על הקרקע דכל המחובר לקרקע הרי הוא כקרקע ,ע"ש.השאלה היא האם אפשר לומר אותה סברא גם לגבי קבורת נפטרי קורונה שנקברים ע"פ הוראות משרד הבריאות בצורה הזאת כנ"ל, אע"פ שהטעמים שונים מזה לזה?
בברכה רבה

תשובה:

קשה מאוד לדמות דינים כאלו שלא קשורים זה לזה, הרי קבורה בבנין קומות אסרו פוסקי זמנינו אף שזה ודאי מחובר לקרקע בלי ספק…

הצטרף לדיון

תגובה 1

  1. https://www.health.gov.il/Subjects/disease/corona/Documents/154993120.pdf
    5.8.3 לאחר הורדת הגופה העטופה אל הקבר, ניתן לפתוח עד 3 נקבים או חתכים בשקים באמצעות מכשיר חד
    המורכב על ידית אחיזה ארוכה )מקל(. הפתחים יוגבלו לצד השק הקרוב לראש הנפטר. קוטר נקב לא
    יעלה על 2 ס"מ ואורך חתך לא יעלה על 10 ס"מ. אין צורך במיגון ייעודי בעת ביצוע פעולה זו. יש לחטא
    את המכשיר החד לאחר הפעולה.
    ה' ירחם~~~