ספר חמדת ימים / י-ה ריבון

שאלה:

1) האם מותר ללמוד מספר חמדת ימים או לא.
2). האם מותר לשיר פיוטים של רבי ישראל נאגארא (שמעתי שאותו רב היה אדם לא כשר בקרב העם)

תשובה:

שלום וברכה

הספר חמדת ימים שנוי במחלוקת, ברור שנכתב על ידי יהודי צדיק, והוא מובא הרבה בפוסקים, אלא שיש שאמרו שטעה בשבתי צבי, כמו עוד שטעו בו. יש רמזים בספרו לתובנות שבתאיות. איננו יודעים לקבוע בזה מסמרות אבל אי אפשר לומר שיש איסור חלילה ללמוד בספר זה, רבים מאוד מגדולי ישראל הביאוהו בספריהם.

שירי רבי ישראל נג'ארה שרי אותם בכל בתי ישראל בכל ליל שבת! היה קדוש וטהור! השיר י-ה ריבון עלם הוא ממנו…

שבת שלום.