התאמה בין בני זוג בעלי השקפת עולם שונה לגמרי

שאלה:

לכבוד הרב שלום, בקרוב מאוד אני ובן זוגי נתחתן בעזרת ה יתברך.
בן זוגי דתי לייט ואני לעומת זאת נורא חרדית (חוזרת בתשובה) ,הישיבה בחתונה תהיה מעורבת ואני נורא רוצה הפרדה לאורך כל הריקודים, בן זוגי הסכים אבל לא לאורך כל החתונה רק לכמה שירים ולאח מכן להוריד אותה, אמרתי לו שרצוני לעשות לאורך כל הריקודים ונתתי לו זמן לחשוב על זה.
איך משכנעים אותו לעשות אותה לאורך כל החתונה ולא להוריד באמצע?

תשובה:

אינני יודע איך משכנעים לגבי החתונה, השאלה שלי היא גם איך משכנעים בהמשך… איך משכנעים לא להכניס טלויזיה, ואיך משכנעים לחנך את הילדים לתורה וליראת שמים, ואיך בכלל חווים את החגים והשבתות בצורה שווה, השקפת העולם ועבודת ה' היא משהו מאוד משמעותי בחיינו, ולכן חייבת להיות בענין זה סוג של תמימות דעים. לפני החתונה בטוחים שהאהבה תכסה ותחפה על הכל ונסתדר בלי ספק וכו', אבל אחר כך במרוץ החיים מתחילים קונפליקטים או שאחד הצדדים כבר "משכנע" את השני בדרכו וזהו… לכן הייתי מציע לכם לעשות הרבה חושבים על השאלה הזו, הנה הגעתם לדוגמא של דבר הכי בסיסי פשוט ולא עקרוני וכבר נוצר קונפליקט, איך מגיעים למצב שאת החיים עצמם רואים עין בעין? על זה אתם צריכים לחשוב להתייעץ. קשה לי לראות מישהו מוותר משהו לצד השני בנושא חינוך הילדים…

בהצלחה רבה מאוד!