להאמין ללשון הרע

שאלה:

שלום וברכה
קיים איסור להאמין ללשון הרע
והחפץ חיים מונה רשימה ארוכה כיצד להמנע מכך

מעשה שהיה

הלכתי ברחוב
וכשהגעתי למקום העבודה
ראיתי קבוצה גדולה של מכרים מתלחששים
שאישיות ידועה וחשובה נעצרה כעת ברחוב כאחד הפושעים ונלקחה לתחנת המשטרה

ברור מעל כל ספק
שעצם המצב הוא גנאי גדול
ואפילו אם נצא מתוך נקודת הנחה שהמשטרה תודיע שארעה טעות מצערת והוא חף מכל פשע
עצם הסיטואציה שאדם נלקח ברחוב עם אזיקים על ידיו היא סיטואציה מבזה ומשפילה

אבל מצד שני אין שום אפשרות הגיונית לומר שעשרות אנשים משקרים
ובדו מליבם את הסיפור…
(מדגיש שוב, בלי דום פרשנות על המקרה)

כמובן שהיה ראוי לכתחילה לא לשמוע את הסיפור
אבל אחרי ששמעתי אותו
האם יש לי איסור על זה שאני מאמין? (אין שום אפשרות הגיונית לא להאמי…)
או שזה כמו צפייה בסרטון שאולי עצם הצפייה היא לשון הרע
אבל לאחר מעשה יש פה נתון מובהק ..

תשובה:

בדבר ברור ומפורסם כזה אין מציאות של "לא להאמין", כן ניתן לדון לכף זכות, שבעז"ה תתברר חפותו [מצוי מאוד]…

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. אשמח לקבל מקורות.
    או לדעת שזו תשובה על פי שיקול דעת (אם כן, אני חייב לציין שזה שיקול דעת בריא,)
    כי שאלתי תלמידי חכמים
    וכולם גמור אבל כמו לשלילה