חצי אוהל בחבית

שאלה:

האם מותר להכנס לבית ולעשות מעליי חצי אוהל שלא מכסה את כל החבית

תשובה:

אני מבין שהכוונה בשבת? איסור עשיית אוהל הוא בשיעור של טפח על טפח, אין משמעות אם זה מכסה את כל החבית או לא.

אם לא הבנתי את שאלתך נא לשאול שוב ביתר ביאור.

שבת שלום.

הצטרף לדיון

6 תגובות

  1. אכן התכוונתי לשבת, בגלל הגמרא האי פרוונקא אפלגא דכובא שרי שנחלקו הראשונים ואליבא לדעה שהאיסור מצד אוהל (וכך הלכה) אז מה לי חבית אם אוכל מה לי אדם להגן מפני הגשמים

  2. הגמרא אומרת בני דכירי דבלילה בעו טולא ויממא אוירא אביי כמדומני הווי משייר ביה טפח רואים שאין הבדל בין חיה לאדם לעניין אוהל ולכאורה מה לי חיה מה לי אוכל

  3. קשה על תשובתך שהרי כבר דנו האחרונים בסוגיית מכסה לכלים ואמרו שאין הדבר דומה כלל להאי פרוונקא שאותו פרוונקא אינו כסוי המיועד לחבית ביום יום ורק בגלל זה יש פה צד של אוהל, שורה תחתונה חזרה העמדה למקומה ל"ת