הוצאת דברי התורה בפה כשלומדים חברותא

שאלה:

שלום וברכה,
רציתי לשאול את הרב האם כשלומדים חברותא צריך להוציא בפה את דברי התורה (כשהשני קורא) בשביל להכלל בכלל ה'מוציאהם בפה' ולקיים לכול השיטות 'ודברת בם' (- לשיטת האומרים שכין מקיים מצווה זו בהרהור)
או שאני מקיים ונכלל בכלל 'מוציאהם בפה' מדין שומע כעונה ע"י שהחברותא קורא
תודה רבה מראש לרב!

תשובה:

אין דין שומע כעונה במה שאין בו חלות כמו ברכה, ומי שרוצה סגולת ענין זה צריך להוציא בפה.

ברכה והצלחה

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. תודה רבה לרב!
    נ.ב האם לפי זה – מי ששומע שיעור וכדומה של הדף היומי, אך לא מוציא בפה את מילות הגמרא , האם נחשב לו לסיום מסכת ויכול לקרוא סדר הסיום או לא?