גנן שעובד בגינה מתי יברך ברכה ראשונה ואחרונה על המים?

שאלה:

בסד
גנן בשטח פתוח עובד 8 שעות
איך נוהג לגבי בקבוק מים גדול שמלווה אותו
האם על פעם יברך שהכל ישתה רביעית ונפשות ?
או במשך 8 שעות מברך פעם אחת שהכל ?

תשובה:

בנושא הזה יש להבדיל בין ברכה ראשונה לאחרונה, לגבי ברכה ראשונה, הכרעת הפוסקים שכל זמן שלא הסחת דעתך והיתה כוונתך לשתות עוד אין צורך לברך פעם נוספת, אלא שלגבי ברכה אחרונה השיעור שאפשר לברך הוא עד שיעבור שיעור עיכול. שיעור עיכול באכילה הוא 72 דק אולם בשתייה הוא מועט הרבה יותר, כחצי שעה. ולכן לא מומלץ להמתין הרבה זמן עם הברכה אחרונה בלי לשתות עוד, כי אף שלא תזדקק לברך ברכה ראשונה על מה שאתה שותה אחר כך, הפסדת את הברכה אחרונה על מה ששתית בתחילה. וראה עוד בהרחבה מה שכתבנו כאן.

כמו כן, כאשר אתה עובד בשטח פתוח הרבה פעמים יכול להיות ענין של שינוי מקום, זה מאוד תלוי אם זה מקום מגודר או לא, ועוד פרטים. לכן ההצעה לשתות כמות טובה ולברך בורא נפשות, ואחר כך אם רוצים לשתות שוב מברכים שוב.