ברכה על שייק פירות שמעורב בו קמח

שאלה:

שלום כבוד הרב.
אני נוהג להכין שייקים שאני מערבב בהם פירות , ירקות , אגוזים ושיבולת שועל .

אני טוחן הכל בבלנדר עד שהכל כבר מאבד מצורתו ואין זכר לצורה של הפרי , ירק , אגוז והשיבולת שועל .

מה עליי לברך על השייק ?

תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה

באופן עקרוני יש לנו כלל שכל שיש בו מחמשת מיני דגן אף שהם מיעוט הברכה היא מזונות, אבל כיון שאין רגילות לאכול קמח דגן, אלא רק דגן אפוי או מבושל, הברכה על קמח היא שהכל וממילא גם כשזה מעורב בשייק, מברכים על הכל שהכל, שכן גם שאר חלקי המיץ ברכתם כזו. ראה שו"ע סי' רח ומשנה ברורה שם סעי' כ.

לרוויה!

הצטרף לדיון

תגובה 1

  1. ראה שם במ"ב ס"ק ס"ק כג אף לגבי המערב קמח מבושל במשקה, "כיון שהמים רבים עליו כ"כ עד שאינו ראוי לאכילה ורק לשתיה אינו בכלל מאכל כלל ומברכין שהכל כברכת המים". ומבואר שלא אמרינן כל שיש בו אלא במאכל ולא במשקה, וא"כ יש כאן טעם נוסף שלא לברך מזונות, לא רק בגלל שקמח מברך שהכל אלא גם פירורי ביסקויט בשייק יברכו שהכל כיון שיש לו שם משקה.