שפשפתי מכונית

שאלה:

שלום לרבנים שפשפתי מכונית כאשר נסעתי בקורס והוצאתי צבע מהפח של האוטו וצבעתי לו על המקום את השפשוף ולא נישאר זכר לדבר האם נהגתי בסדר? תודה

תשובה:

שלום וברכה,

אם אדם מהשורה כך היה מתקן את הרכב ולא היה מוציא הוצאה כדי לתקן את הנזק אם בגלל שהרכב ישן או בגלל שהנזק קטן ולא שווה להוציא עבורו הוצאה גדולה – פטור המזיק.

אם התיקון הוא לא תיקון שמקובל, ואדם מהשורה היה מוציא הוצאה כדי לתקן תיקון טוב – חייב המזיק לשלם את תשלום התיקון הנדרש.

בהצלחה.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. אשמח לדעת מה המקור שאדם פטור מהנזק שעשה רק בגלל שהרכב ישן, ואם הוא חסר אמצעים ותיכנן למכור את הרכב והשריטה הורידה אפילו 5 ש"ח משווי הרכב האם עדיין פטור

  2. כל מזיק צריך לשלם את עלות התיקון. וכתב החזו"א (ב"ק ו, ג) אם עלות התיקון יקר ביחס לחפץ הניזוק, כגון שפשוף ברכב ישן שלא מקובל להוציא הוצאה מרובה לתקן את הנזק, המזיק פטור מתשלום דמי התיקון, אבל צריך לשלם את ירידת הערך של הרכב. ואם אין גם ירידת ערך פטור המזיק לגמרי.