מוזיקה בבר מצוה בראש חודש אב

שאלה:

לבנינו היקר חל יום הבר מצוה שלו בראש חודש אב. האם מותר לעשות לו מסיבה על מוסיקה וכו' כמו שהיתה נערכת לו בימים רגילים?

תשובה:

שלום וברכה

מותר לאכול בשר בסעודת בר מצוה הנערכת בתשעת הימים, ככל סעודת מצוה, ראה שו"ע תקנא י והגה' יד אפרים שם, גם לאשכנזים שנמנעים מכך כבר בראש חודש, אבל אין להביא מוזיקה, אם המוזיקה חשובה לו כל כך, תדחו את המסיבה לאחר תשעה באב.

מזל טוב ורוב נחת.

הצטרף לדיון

תגובה 1

  1. בילקוט יוסף החדש על הלכות ארבע תעניות (עמוד רסז) כותב שלספרדים מותר להביא כלי נגינה בתשעת הימים לאכול בשר ולשתות יין אם חל הבר מצוה באותו היום, זולת אם הבר מצוה היא יום או יומיים קודם ט' באב ש"נכון" לדחות אותה אחר ט' באב.