השכרת דירה שכורה

שאלה:

במידה ואני שוכר דירה בזול, וברצוני להשכירה לאחר ביקר יותר, האם יש בכך בעיה? [הבעלים שמח שדירתם מושכרת, והיו משכירים גם לאדם האחר שבא].

תשובה:

שלום וברכה,

אם אין תנאי בחוזה שאוסר על השוכר להשכיר את הדירה לאחרים, מותר לשוכר להשכיר את הדירה במחיר יקר יותר, והרווח שייך לשוכר הראשון.

אולם אם משכיר לשוכר שבני ביתו מרובים צריך את הסכמתו של בעה"ב, ואם לא קיבל הסכמה הרווח למשכיר.

בהצלחה.

מקורות:

שו"ע חו"מ סימן שסג.