פינוי הדייר בדירת דמי מפתח

שאלה:

גרתי בדירת דמי מפתח עם סבי ע"ה במשך 5 שנים, כעת לאחר פטירתו דורשים הבעלים לפנותי, בטענה שבחוזה מופיע רק השם של סבתי ע"ה, ולכך אין לסבי זכות דייר מוגן אלא מכח ירושה, ולכן אין לו כח להוריש לי, יצויין כי נכנסתי לגור בדידה לאחר פטירת סבתי ע"ה
ארצה לשמוע מה דעת ההלכה בזה

תשובה:

שלום וברכה,

קביעת ההלכה בשאלתך תהיה לפי המותנה בחוק. המכירה נעשית עם כל תנאי החוק, ואם החוק יקבע שאין לך זכות, גם לפי הלכה לא תהיה לך זכות להמשיך כיון שכך היו תנאי המכירה. ואם החוק יקבע שיש לך זכות להמשיך, גם לפי הלכה יהיה לך רשות להמשיך.

לכן כדאי שתברר את החוק, ואל תסמוך על בעל הדירה.

בהצלחה.