פגם בנטלה – האם פוסלה משימוש לנטילת ידים

שאלה:

שלום וברכה,
לנטלה בביתי שבורה מעט בחתך קטן וקל הידית – האם זה פוסל את הנטלה, ואשמח לדעת באופן כללי מה הפגימות הפוסלות בנטלה
בתודה וברכה מראש לרב!

תשובה:

1. כאשר השבר הוא רק בידית ואין בעיה בכלי קיבול, וגם עדיין נוח להשתמש בו – אין כל בעיה אפילו לכתחילה.

2. כללי כלי שנשבר או נסדק רבים, יש הבדל בין נקב שפוסל רק אם אינו מחזיק רביעית תחת הנקב, לסדק שפוסל אפילו באופן זה, וכאשר נשברה השפה יש ליטול מהמקום השבור שהוא נמוך יותר, ועוד כללים ראה הכל בהרחבה בשו"ע ומשנה ברורה בסי' קנט.

בהצלחה

מקורות:

1. ראה משנה ברורה בסי' קנט ס"ק יב, ובבית ברוך על החיי אדם כלל לז ס"ק ל.

הצטרף לדיון

תגובה 1