מותר ללכת לקבר מתי שרוצים בתוך השנה?

שאלה:

שלום ,
אני אבלה על אבא שלי חודשיים, הבנתי שאני יכולה ללכת אליו לקבר בתוך השנה מתי אני רוצה כי הוא עדיין לא יודע את מקומו למעלה.
האם זה נכון ? והאם הוא מגיע מהקבר לבית וככה כל הזמן או רק בשבעה?
הרב התיר לאחי ללכת לקבר של אבא ורציתמ לדעת אם אני גם יכולה או שזה מפריע לנשמתו..
תודה לעונים

תשובה:

אינני יודע מה אמר אותו רב לאחיך, הכלל הידוע הוא שבנה הראשונה, כיון שהנפטר טרוד מאוד בכפרת חטאיו, לא באים לקברו מלבד הזמנים הנקובים בהלכה שזה סוף שבעה סוף שלושים וסוף השנה, כיון שהנפטר כשבאים לקברו ואומרים שם תהילים וכדומה הוא טורח להמליץ טוב על קרוביו שבאו, ובשנה זו מחמת טרדתו זה טורח בשבילו. לאחר סיום השנה הראשונה אפשר לבוא כמה שרוצים למעט הימים שלא עולים לקברים שבת וחג וראש חודש.

בשורות טובות.