התרת נדר

שאלה:

נדרתי נדר שאם חברה שלי תלד בן אגיע לברית שלו, היא מצפה לילד ב 27.12 וזה בן, הבעיה שהיא גרה באוסטרליה ונכפתה עלינו קורונה ואין אפשרות לצאת מהארץ לאוסטרליה כמו כן להוציא ויזה. הייתי רוצה להתיר את הנדר אך לא מכירה תלמידי חכמים ואין לי למי לפנות. אשמח שתקשרו אותי למי אוכל לפנות כדי להתיר את הנדר.

תשובה:

לא תכעסי אם אכתוב… נדר זה לא משחק כזה שנודרים ונחמד כזה… נדר זה אש! לא נודרים סתם זה יכול להיות מכשול חמור.

לעצם הענין אין ברירה, תפני לרב בית הכנסת באיזור מגורייך ותבקשי ממנו שיסדר לך התרה בפני שלושה תלמידי חכמים.

שירבו שמחות!

הצטרף לדיון

תגובה 1

  1. חלילה לא כועסת וגם הנדר ננדר ככזה ולא בצחוק או לשעשוע לגמרי התכוונתי אליו הבעיה זו הסביבה וכל המאוראות לאחרונה עם הוירוס קורונה. תודה רבה