הכשרת מזקקת ביתית

שאלה:

בס"ד
שלום כבוד הרב
יש לי מזקקת ביתית מורכבת: מסיר של 37 ליטר עם גוף חימום , ועל המכסה מולבשים צינורות עגולים שדרכם יוצאים האדים,הכל מנירוסטה, לא הרתחתי בה אף פעם חמץ בעיין ,השתמשתי בה בהרתחה של יין שנעשה מסוכר לא כשר לפסח , מתרכיז תפוחים 100% של חברת B&D , ותבלינים כגון אניס , כוזברה , פולי קפה, שגם להם לא היה כשרות ,לפסח ,השאלה שלי:אני רוצה להכין משקה כשר לפסח, האם יספיק בשביל להכשיר אותה למלא אותה במים ולהרתיח?
בברכה.

תשובה:

שלום וברכה

את הסיר עצמו ניתן להכשיר על ידי הרתחתו כשהו מלא עד שפתו ושיגלוש לצדדים, אבל את הצינורות נראה שיש להכשיר בהגעלה אם זה אפשרי, הנושא של הכשרה על ידי אדים הוא נושא רחב שהתירו אותו בשעת הדחק לגבי מיקרוגל אבל הוא אינו העצה הטובה לכתחילה.

מקורות:

ראה כאן בהרחבה.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. הכלל של כבולעו כך פולטו מדבר על סוג הבליעה אם זה היה בכלי ראשון או כלי שני וכדומה, אבל אחר שהחלטנו שזה כלי ראשון, איך מכשירים בכלי ראשון, זה נושא לפסיקה.

השאר תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

שאלות שנצפות עכשיו:

מאמרים אחרונים

מדריכים הלכתיים

הכנו עבורכם
דבר תורה לשבת!

מחפשים כל שבוע איזה דבר תורה להגיד בשבת?

מעכשיו תקבלו כל שבוע דבר תורה ואת כל השאלות הכי מעניינות אליכם למייל