ברכה על מי שלקות או מיץ פירות וירקות

שאלה:

שלום וברכה,
מה הברכה הלכה למעשה על
מי ירקות, לדוגמא מיץ שנשאר אחרי סלט מלפפונים ועגבניות. לכאורה על פי הגמרא ברכות דף לח יש הבדל בין מי פירות למי ירקות, על מי פירות מברכים שהכל ועל מי ירקות מברכים אדמה.
תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה

לגבי מיץ שנסחט מהפרי או הירק להלכה אין הבדל ותמיד הברכה היא שהכל, ראה שו"ע סי' רה סעי' ג לגבי ירקות ובמשנה ברורה שם ס"ק יד. לגבי מים שהתבשלו בהם פירות או ירקות זה נושא רחב שכידוע נחלקו בו הרשב"א והרא"ש, בירקות מברך אדמה כדין מי שלקות, ובפירות הביא בזה השו"ע בסי' רב סעי' י את מחלוקת הראשונים הנ"ל, ולהלכה יש לברך לכתחילה שהכל.