תפילין שנפלו

שאלה:

שלום כבוד הרב,
הבוקר נפל לי התפילין של הראש בזמן שבאתי להחזירו לבית מגובה של כ5 סנטימטרים שבמהלכם הידיים עיכבו אותו ליפול ואבל חלקו נפל על הכיסוי.רציתי לדעת מה. דיני ובנוסף אם עלי לתת צדקה אשמח אם תוכל להגיד לי את הסכום המדוייק.
תודה רבה וחודש טוב

תשובה:

שלום וברכה

אני מבין שהן נפלו על השולחן ולא על הריצפה, מספיק לתת פרוטה לצדקה, ולהבא להזהר יותר.

חודש טוב.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. כשנפלו בלי עטיפה כלל יש שנהגו להתענות או מי שחלש יפדה תעניתו, אבל אם נפלו עם עטיפה פלסטיק או בכלל התיק, יש לתת פרוטה לצדקה.