שינוי צדקה

שאלה:

שאלה דחופה, יהודי ניצול שואה נפטר, ולע"נ תרמו הרבה נשים את השיעורי תורה של כמה ימים במוסד X. התרומה נעשתה דרך וואצאפ, שכל אחד רשם את עצמו שיתן X למוסד ההוא לע"נ הנפטר. מישהי שאלה האם במקום להביא את התרומה למוסד המלמד תורה לע"נ הנפטר, מעוניין להביא את הסכום היישר למשפחה שהיא נזקקת. האם הדבר נחשב בשינוי במהות הצדקה?

תשובה:

ברור שזה שינוי, אין קשר בין שתי נתינות אלו. תרומה למוסד תורה זה דבר אחד, ולמשפחה נזקקת זה משהו אחר. וכיון שהתחייבה לצדקה מסויימת אין לשנות לצדקה אחרת.

ברכה והצלחה וחודש טוב.