קבלת מצוה נחשבת נדר?

שאלה:

לקחתי על עצמי מצוה כלשהי(לא נדרתי פשוט בהפרשת חלה הרבנית שאלה אותי מה אני רוצה לקחת על עצמי ואמרתי לה) ואני לא יודעת אם אעמוד בה ובגלל זה אני מעדיפה לא לקחת על עצמי וזה יותר קל לי לקיים את המצוה ואני כן רוצה לקיים אותה פשוט שזה יבוא ממני ולא בגלל שאני חייבת האם זה נחשב נדר ואני חייבת לקיים את המצוה?

תשובה:

זה מאוד תלוי מה אמרת באותה שעה, ויש להזהיר את אותן רבניות שיזהירו את הנשים לקבל הכל רק בלי נדר!

תנסי לפרט מה היה נוסח וננסה לסייע.

בהצלחה

הצטרף לדיון

8 תגובות

  1. היא אמרה לי איזה מצווה את רוצה לקחת על עצמך ואמרתי לה שאני אקח על עצמי לעשות ברכת המזון ולברך על האוכל והשתיה ולא אמרתי בלי נדר אבל גם לא נדרתי לה פשוט אמרתי לה אוקי אז השאלה שלי אם זה נחשב נדר ואני חייבת לקיים את המצוה הזו?

  2. את חייבת לקיים את המצוה הזו בכל מקרה כי את הרי יהודיה.. אינני מכיר יהודי/ה שקיבל פטור מהענין היפה הזה….

  3. אני יודעת אני רוצה לקיים את המצוה הזו כי אני מקיימת את כולן חוץ ממנה פשוט רציתי לדעת אם התחייבתי או שזה נחשב נדר כי אני רוצה שזה יבוא ממני ולא לעשות את זה בגלל שלקחתי על עצמי.

  4. כדי להיות בטוחה:
    אם אמרתי שאני אעשה טובה למשהו (קורה למי לא..)
    זה נחשב לנדר כי מדובר במצווה של חסד?
    כל העניין של הנדר הוא קבלה או גם מצווה שאדם התחייב לעשות ואמר בפיו עליה כמו בדוג' לעיל'?