צדקה – למי לתת?

שאלה:

האם יש עדיפות בזמני מצוקה כמו בעיתות קורונה לתרום למוסד המסייע לעניים הדרושים להוצאות בסיסיות, או למוסד המחזיק רבנים המוסרים שיעורים מקוונים וכו'? אשמח לתשובה עם מקורות. יישר כח!

תשובה:

בדרך כלל הצדקה המעולה ביותר היא תמיכה בתלמידי חכמים עניים, אם אותו מוסד שמחלק כספים לעניים מסייע לתלמידי חכמים זה הכי טוב, שיעורים מקוונים לא חסר. ככלל קשה לתת הנחייה ברורה בזה, שכן המודד העיקרי הוא מי המוסד, מי עומד מאחוריו? מי יודע לאן ומתי הולך הכסף, ובזה חובה לתת למוסדות רציניים ומפוקחים ויש רבים כאלו. עשה כנטיית ליבך.

ברכה והצלחה.