נטילת צדקה כשיכול לעבוד

שאלה:

שלום עליכם , עיני העדה המורים אור ודרך השם .

פאה ח משנה ט
וְכָל מִי שֶׁאֵינוֹ לֹא חִגֵּר, וְלֹא סוּמָא, וְלֹא פִסֵּחַ {כח}, וְעוֹשֶׂה עַצְמוֹ {כט} כְּאַחַד מֵהֶם, אֵינוֹ מֵת מִן הַזִּקְנָה עַד שֶׁיִּהְיֶה כְּאֶחָד מֵהֶם, שֶׁנֶּאֱמַר (דברים טז) צֶדֶק צֶדֶק תִּרְדֹּף.

אדם עם עבר (ולא הווה) פסיכיאטרי , מקבל קצבות נכות בטוח לאומי ועוד . עובד שכיר. בריא בגופו רק נפשית מותש מעת . האם יש היתר לקבל כספי צדקה או לחילופין , עליו דיבר המשנה ואסור ? אשמח להתייחסות בכובד ראש

תשובה:

אם הוא נזקק, כלומר, מרגיש שתשוש ולא יכול עכשיו לעבוד וממילא אין לו לחיות, אז הוא לא עושה את עצמו זה אמיתי, זה לא צריך להיות פיקוח נפש, גם קושי וצורך בהפסקה בגלל היסטוריה כזו, זה לפעמים נכון. אבל אם הוא עובד ויש לו מספיק וסתם רוצה עוד… אז ודאי אסור גם בלי קשר למשנה הזו. הכל פי הענין.

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. תתייעץ עם מי שמכיר אותך, יש לי חשש שליפול לצדקה זה רק יסיג לאחור את כל ההתקדמות שלך, אתה צריך לקחת את עצמך בידים ולהיות בן אדם, לעבוד להרויח להתפרנס להתאמץ להתעייף… זו הנהגה של אדם בריא!