חוב של השוכר לוועד הבית

שאלה:

א.אני שוכר דירה וחייב וועד הבית ועוד לא שילמתי לאיזה זמן
ב. המשכיר שלי קנה ממני רהיטים ועוד לא נתן לי הכסף על זה
ג. עכשיו הוא אומר שהוא יתן הכסף של הרהיטים ישיר לוועד הבית כי הם יגבו ממנו אם לא אשלם
השאלה היא דלכאורא מה הקשר בין דמי הרהיטים שהוא חייב לי לוועד הבית שאני חייב

תשובה:

שלום וברכה,

המשכיר יכול לעכב את תשלום הרהיטים עד שהשוכר יסלק את החוב לוועד הבית, או שהוא בעצמו [המשכיר] ישלם את החוב לוועד הבית על חשבון הרהיטים.

בהצלחה.

מקורות:

שוכר שלא משלם תשלום של וועד הבית חייב המשכיר לשלם. והמשכיר שיודע שהשוכר לא שילם, ועלול החוב ליפול עליו, זכותו לתפוס את החוב שחייב בעד הרהיטים, כדי לסלק את החוב של וועד הבית. המשכיר חייב לשלם בעד הרהיטים, והשוכר חייב לשלם למשכיר בעד וועד הבית, והחוב נופל מול חוב.