נשואה לכהן ורוצה ללדת עם תרומת ביצית

שאלה:

שלום, נשואה לכהן, בגיל בו הרופאים נותנים סיכויים קלושים להרות. פיתרון תרומת ביצית מיהודייה רווקה. מה ההלכה פוסקת בעניין זה? בהיבט הכהונה לבנים שיוולדו בעזרת השם .

תשובה:

שלום רב,

אין הבדל אם בעלך כהן או לא. באופן עקרוני בשאלת תרומת ביצית מיהודיה רווקה אין בזה איסור הלכתי. השאלה ההלכתית הקיימת היא האם הילד שיוולד נחשב לילד של בעלת הביצית או של זו המולידה אותו. וזה נידון רחב מאד בפוסקים כאשר בעצם אין הכרעה. לכן בהנחה שהתורמת תהיה גויה, הילד יצטרך גיור מספק. אבל ביחס לאביו, בכל מקרה הוא נחשב לאביו וממילא אם יהיה בן, יהיה גם כהן. (כמובן כאשר מדובר בתורמת יהודיה רווקה).

תורמת יהודיה שאינה פנויה זה אסור. יש פוסקים שסוברים שבמקרה כזה הילד ייחשב לממזר, ולכן גם לא יינתן אישור של ועדת האתיקה בסיטואציה כזו.

חשוב לדעת שיש לא מעט רבנים שסוברים שלמרות שאין בתרומה כזו איסור הלכתי. בכל זאת, הערבוב הזה נוגד את השקפת ההלכה, כלומר, למרות שאין בזה איסור הלכתי מוגדר. וכל אישה תעשה לפי צו מצפונה.