לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

קבורה בארץ ישראל

שאלה:

שלום כבוד הרב. אתמול נפטרה במדינתינו בחו"ל אישה יהודיה. הבעל רוצה להעביר אותה לארץ ישראל מיטביליסי, שעתיים וחצי והם יקברו אותה ביום רביעי מה יותר טוב לקבור אותה פה או להביא לארץ.
תודה רבה

תשובה:

בודאי כדאי להביאה לארץ ישראל, זו זכות עצומה בשבילה, כמבואר בגמרא בסוף מסכת כתובות. ראה שן כמה מעלות טובות יש בכך.

מקורות:

כתובות קיא עמוד א: "אמר רב ענן כל הקבור בארץ ישראל כאילו קבור תחת המזבח כתיב הכא (שמות כ, כ) מזבח אדמה תעשה לי וכתיב התם (דברים לב, מג) וכפר אדמתו עמו עולא הוה רגיל דהוה סליק לארץ ישראל נח נפשיה בחוץ לארץ אתו אמרו ליה לרבי אלעזר אמר אנת עולא (עמוס ז, יז) על אדמה טמאה תמות אמרו לו ארונו בא"

ועוד נאמר שם "א"ר אלעזר מתים שבחוץ לארץ אינם חיים שנאמר (יחזקאל כו, כ) ונתתי צבי בארץ חיים ארץ שצביוני בה מתיה חיים שאין צביוני בה אין מתיה חיים מתיב ר' אבא בר ממל (ישעיהו כו, יט) יחיו מתיך נבלתי יקומון מאי לאו יחיו מתיך מתים שבא"י נבלתי יקומון מתים שבחוץ לארץ ומאי ונתתי צבי בארץ חיים" ועי' שם גם בעניין גילגול המחילות שזקוק לו מי שנקבר בחוץ לארץ.

בשורות טובות.

הצטרף לדיון

3 תגובות

  1. בשו"ע יו"ד סי' שסג סעי' ב' נפסק "אין מוליכים מת מעיר שיש בה קברות לעיר (אחרת), אלא אם כן מחוצה לארץ, לארץ".