סיוע רגשי לאחר התעללות מילדות

שאלה:

אני הבת האחרונה במשפחה והסיפור חיים שלי מאד עצוב, אימי היתה אישה שסבלה מאד נפשית ומאז שנולדתי היא היתה חולה, אבא שלי היה אדם קשה מאד לחלק מהילדים הוא התנהג ברכות ולחלק ממש בעוינות, כמו אלי… ואימי היחידה שאהבה אותי אך מפאת מחלתה לא ממש יכלה לגונן עלי,הוא ממש התעלל בי בעיקר נפשית השפיל וביזה אותי והיפלה אותי לרעה כך שגדלתי עם הרגשה של שנואה והכי קשה.. של הבנה שאין לי סיכוי להצליח בחיים בשום תחום, למרות היותי בעלת כישורים מעל הממוצע,הילדות הזו בחברת אחים ואחיות שלדעתי ראו והפנימו שכך מותר וצריך להתיחס אלי רובם ככולם התנהגו אלי כך ועד היום זה כך גרמה לי נזק בכל תחום בחיים ,נזק שברובו בלתי הפיך, כל תקופה מסוימת אני מוצאת את עצמי מושפלת ומבוזה על ידי אחד מהם כולל אבי,עד כדי כך שזה ממש משתק אותי ומביא אותי לחוסר תפקוד מהזעזוע הנפשי , שאיני מבינה למה זה .?לפני פחות מחודש אבי נפטר ואני מוצאת את עצמי בשבעה כועסת ולא מסוגלת לשבת עליו שבעה ולא מסוגלת לדבר עליו טוב, ממש ריחמתי עליו רצית ועדין רצה לגרום טוב לנשמתו שלא יסבול בגללי ולא הצלחתי בנוסף אחת מאחיותי גם בשבעה התחילה להפיל אותי לעיי כולם ואני עניתי לה ואז התנפלו עלי עוד שני אחי וביזו אותי בזיון נורא לעיני כולם ולעיני ילדיי ולעיני השכנים וכמעט שהתעלפתי מהבזיון,ואז ברחתי לביתי ולאחר יום החלטתי שלכבוד אבי אמסור את נפשי ואחזור אפילו שאף אחד מהם לא ביקש את סליחתי, חזרתי וכל רגע שהייתי במחיצתם הרגשתי שדמי נשפך מחדש ושתקתי. מיד בסיום השבעה נסעתי לביתי ואז נודע לי שאחד מהם גם ניסה להסית את אחד הילדים נגדי גם בשבעה ובעוד הזדמנויות .חיכיתי שיבקשו סליחה ולאחר שבועיים לא רק שאף אחד לא הביעה חרטה אלא עוד אחד מהם הוסיף והשמיץ אותי והמציא עלי שקרים שזה רק הגביר את כעסי ופגיעתי ,אי לכך יש לי 2 שאלות ,1 אני רוצה לעזור לאבי שלא יסבול בגלל מה שעשה לי ואני לא מצליחה כי אני עדיין כועסת ופגועה ממנו כי אני מאשימה אותו בכל הסבל שלי בחיים בכלל וביחס המשפחה שלי אלי, אבל אני רוצה למצוא דרך להפסיק לכעוס עליו ולעזור לו לנשמתו.2 אני רואה באותם אחים שרדפו והשפילו אותי כל החיים ממש דין רודף יש לי ממש פחד לפגוש בהם, אני לא מסוגלת לקחת אפילו סיכון קטן שיפגעו בי שוב, והחלטתי שמבחינתי עשיתי הכל עד היום אני כבר מעל 40 וסבלתי מספיק ודי בשביל לחיות בשלום עם אלו שמיסרים אותי ללא רחמים, ואיני רוצה להיות יותר בקשר איתם אני לא רוצה להגיע לאזכרה של אבי בשבוע הבא כי אני לא יכולה לפגוש בהם יותר אין לי כוחות נפש יותר לסבול,אני ממש מגיע להתמוטטות נפשית מהם, האם במקרה כזה אני צריכה להשתדל להסיר את המחלוקת בידיעה שזה לא בידיים שלי כי לא אני גרמתי לה ומצידם אין ולא יהיה שינוי והקשר איתם מזיק לי? כמוכן האם במקרה כזה אני צריכה להגיע לאזכרה בידיעה שאני הולכת להפגע?

תשובה:

שלום וברכה

קראתי את הכאב העצום שלך, וכאבתי אותו יחד איתך. המצוקה שלך היא לא כזו שתפטר מעצמה, והנושא אינו האזכרה או מעמד כזה או אחר, יש צורך לעשות עבודה פנימית עמוקה וארוכה, את חייבת לפנות לסיוע – ייעוץ רגשי אצל מטפלת חרדית יראת שמים, תפתחו יחד את הכל ותנסי בעבודה לא קלה ולא מהירה לנקות את כל המורסות ולנקז את כל המוגלה החוצה, ולבנות בעצמך באישיותך משהו אחר, יותר בטוח בעצמו, שמח, שלם, שיודע להגיב היטב לכל מצב ולראות את הדברים בעין יותר רחבה, ורק כך תוכלי להגיע למצב של סליחה, להבנת תהליכים ולניהול נכון שלם ומאיר של חייך.

בשורות טובות וכל הישועות.