מקום הנחת תפילין של ראש במי ששערותיו צומחות גבוה

שאלה:

שלום,
א. מה הדין באדם ששערותיו מתחילות לצמח במקום גבוה יותר משאר בני אדם, היכן יניח תפילין- שהרי יש לחשוש שאם מניח מצד מטה בקצה השערות, עלולים התפילין לצאת למעלה ממקום שמוחו של תינוק רופס?

ב.אם נאמר שמותר במקרה כזה להניח למטה מהשערות (במקום שיש שיער לרוב בני אדם), האם נאמר כך גם בבני עדה שלימה שרגילים להיות כך, (הדבר מצוי למדי אצל בני העדה האתיופית, שפעמים רבות שערותיהם מתחילות לצמוח במקום גבוה יחסית)

בתודה רבה

תשובה:

שלום וברכה

ראה כאן שהבאנו מחלוקת בענין דומה, ונראה שיניח ממש בתחילת מקום השיער במקום שעדיין המוח רופס, יש מקום הרי לשני תפילין בראש… וכך יצא מידי מחלוקת.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. לא כ"כ ברור לי, שהרי המקום שמסתיים מוחו של תינוק רופס משתנה מאדם לאדם, ולפי ידיעתי זה נע בד"כ בין 7-10 ס"מ, ואילו תפילין רגילות היום הינם בגודל של 6.7 ס"מ, כך שאם השער מתחיל 2-3 ס"מ יותר גבוה מהרגיל, יש לכאורה בהחלט לחשוש שיוצא מהמקום, אא"כ נבדק באופן פרטי והתברר שאצלו זה בתוך המקום שמוחו ש"ת רופס, (וידוע שהרב עובדיה קבע שהמקום הוא 8 ס"מ ע"פ חשבון ב' תפילין, ולפ"ז בודאי אין מקום, אך לכאו' הכל לפי האדם)