היכר על השולחן בימי נידה – כשאוכל בשר והיא חלב

שאלה:

ראש חודש תמוז תש"פ
לכבוד הרבנים הגאונים שליט"א
הנני לומד הלכות נדה והתקשינו מה הדין בבעל ואשתו נדה שאוכלים על אותו שולחן, זה בשר וזה גבינה.
הדין הרי בשניהם הן באכילת בעל עם אשתו נדה והן בשנים שאוכלים זה בשר וזה גבינה שיש צורך בהיכר,
אך מאחר שבראשונים מבואר דבבשר וחלב הצורך בהיכר הוא כדי שלא יאכל זה מזה,
ואילו באשתו נדה צריך היכר מחמת חשש חיבה… והם ב' טעמים שונים.
אם כן השאלה היא האם בעל ואשתו נדה שאוכלים על שולחן אחד זה בשר וזה גבינה שמא לא יספיק לזה היכר אחד בלבד?

תשובה:

הסברא פשוטה שמספיק היכר אחד, העיקר בזה הוא הרי כדי שלא יאכלו יחד מקערה אחת ויבואו לידי חיבה, ומה לי אם אם ההיכר הוא בגלל הבשר וחלב או בגלל איסור נדה, למעשה לא יבואו לידי פעולה של חיבה.

חודש טוב ומבורך.