החזר כספי מקופת חולים

שאלה:

שלום לרבנים שליט"א. מקבלים החזר של 75% אחוז עד תקרה של 400 ש"ח ללילה על הבראה אחר לידה והשאלה באופן שהאישה הולכת עם בעלה לצימר וכדו' ועולה ללילה 250 ש"ח לאדם ורוצים לנצל את ההחזר למקסימום האם מותר להצהיר בקבלה על עלות של 500 ש"ח ללילה בלי לפרט שזה גם על האישה וגם על בעלה ? או לחלופין לומר לבעה"ב שבאמת יגבה 500 ש"ח לאדם וזה יהיה רק על האישה וכביכול הבעל יהיה בחינם ללא עלות כלל ובכך יהיה אפשר לקבל מקסימום של החזר מבלי לשקר אפילו שזה בהערמה וגם בעה"ב לא יפסיד האם מותר או שזה גזל ????

תשובה:

שלום וברכה,

החזר כספי ניתן לאשה – ליולדת, ולא לבעל. ולכן הבעל לא יכול להשתמש בזכות של ההחזר כספי.

אם מבקש מבעל הצימר שיגביה את המחיר לאשה והבעל יגיע בחינם, לא מועיל הערמה כזו, כיון שהסיבה שהאשה משלמת יקר הוא כדי שהבעל ייכנס בחינם, ועדיין נחשב שהתשלום לבעל ולאשה.

בהצלחה.

מקורות:

ראה כאן לגבי הערמות בעין ההלכה.