דילוג קטעים בתפילה על מנת להתפלל מוסף בציבור

שאלה:

שלום וברכה,
ידוע לי שכשחס וחלילה מאחרים לתפילה אז אפשר לדלג (-ולהשלים בסוף כמובן) קטעים מהתפילה על מנת להתפלל תפילת שמונה עשרה בציבור- נסתפקתי האם לדלג גם כשיודע שיספיק רק למוסף (של שבת ר"ח וכו..') בציבור?

תשובה:

לא. אין לדלג בשחרית כדי להתפלל מוסף בציבור.

אבל למען ה'… קום קצת יותר מוקדם ותבוא לבית הכנסת כמו שצריך, שבת קודש…

הצטרף לדיון

תגובה 1

  1. וודאי כבוד הרב אני משתדל לקום כמה שיותר מוקדם השאלה שלי הייתה גבי אונס מוחלט שארע לי פעמיים (, אחת בתקופת הקורונה שלא הבנתי איך הולכים המנייני חצר, וכשהבנתי הספקתי רק למוסף, והפעם השנייה הייתה בר"ח שחיכיתי למניין הכתוב על הלוח אך משום מה הוא לא התקיים ונלאצתי לנסות להספיק מוסף במניין המוקדם.
    תודה רבה לרב