ביוץ במהלך 7 נקיים

שאלה:

שלום וברכה,
זה כבר מספר שבועות בהן אישתי מבייצת ביום ה-5 של שבעה נקיים כך שבערב הטבילה זהו למעשה היום השלישי (די בסופו) מתחילת הביוץ וכך סיכויי ההריון נעשים קטנים. כמובן שאנו חדורי אמונה אך מצד ההשתדלות המעשית, להגיע ליום הפוטנציאלי האחרון, מקטין את הסיכויים משמעותית.
מה ניתן לעשות? הכוונה לדברים שתלויים בנו ולא בצד שלישי? באם אין מה לעשות, למי ניתן לפנות בנושאים אלו? איך העזרה באה לידי ביטוי, במה זה כרוך?
ברוכים העוזרים!
תודה רבה.

תשובה:

שלום וברכה

לפני 50 שנה זו אכן היתה בעיה שדנו בה הפוסקים זה בכה וזה בכה, כיום יש שפע של תרופות פשוטות לדחיית ביוץ, לסידור וסת ואפילו להגברת ביוץ, מה שאתם לא צריכים כרגע. מדובר בבעיה הכי קטנה שיש בתחום, תפנו לרופאת נשים שעוסקת עם הציבור הדתי ומכירה את הבעיה הנפוצה מאוד הזו, והיא תתאים לכם משהו מתאים.

בהצלחה רבה וזרע בר קיימא!