מסיכה בשמונה עשרה בבית הכנסת

שאלה:

שלום רב
ראיתי השבוע בא' מהעלונים שפוסק כתב לאסור מסיכה בשמו"ע משום שפיקו"נ דוקא כשהסכנה מוחשי, ומסיכה לדקות של שמו"ע כשלא עומדים קרוב ל"ח פיקו"נ לפננו.
מה שהמנהיגים ראה"מ וכד' לובשים את זה לא מהני, מכיון דמסיכה ל"ח בגד מכובד שאין מטרתו לכיסוי הגוף, רק הם החליטו לזלזל בכבודם לחוש לפיקו"נ רחוקה. (והוסיף בפרט שמורידים את זה לצרכים שונים כמו בימי השרב וכד')
ואני שואל האם יש מתירים או שבאמת אני חייב להוריד. יש לציין בביהמ"ד שלי מאד מקפידים ע"ז וזה יפריע לאחרים אם אוריד.

תשובה:

חלילה! חובה לעטות מסכה בבית הכנסת, זה מקום צפוף עם הרבה אנשים ואין להסיר גם לא בתפילת שמונה עשרה. חמירא סכנתא!!!