תשלום לגננת בימי הקורונה

שאלה:

רציתי לדעת אם בזמן שהיה אסור לשלוח את הבן שלי לגן בימי הקורונה האם אני צריכה לשלם לה וכמה …
עוד דבר הגן ליד העבודה שלי ולא ליד הבית וחזרתי רק לפני שבוע וחצי לעבודה ככה שהוא חזר רק כשאני חזרתי , לא היה לי דרך וענין להחזיר אותו לגן כל עוד אני לא חזרתי . הגננת לא רשומה בביטוח לאומי והיא לא מצהירה על הכנסותיה . השאלה אם אני צריכה לשלם לה על התקופה הזאת …?ואם כן כמה …

תשובה:

שלום וברכה,

בתקופה שאסרו לקיים לימודים ולפתוח גנים, אין חובה לשלם, ואם שילם מראש יכולה הגננת להחזיק כשליש מהתשלום ואת היתרה חייבת להחזיר. וראוי שהוורים ישלמו כשליש מהתשלום עבור תקופת הקורונה.

על חופשת פסח יש לשלם תשלום מלא.

אחרי שנפתחו הגנים, ויש הורים שלא שלחו מסיבה אישית (ולא בגלל מכת מדינה) חייבים ההורים לשלם תשלום מלא.

בהצלחה.

מקורות:

ראה כאן בהרחבה.