שיעור טלית קטן – חזון איש / צירוף נקב הצואר

שאלה:

שלום רב לכבוד הרבנים,
הסתכלתי על השאלות והתשובות בענין שיעור טלית קטן, אבל לצערי עדין נותרתי עם שאלה.

כדי לצאת ידי חובה לכל הדעות,
האם שיעור הבגד צריך להיות אמה מלפנים ואמה מלאחור וחצי אמה על כל כתף? האם בסופו של דבר כדי לצאת כל הדעות צריך להיות כ-60 ס"מ מלפנים ו-60 ס"מ מאחור ו-כ-30 ס"מ על כל כתף?

מובן לי איך מודדים את הבגד שעל הכתף ומתעלמים מהנקב, אבל לגבי האורך, מהיכן מתחילים למדוד את הבגד? רק מסוף הפתח (כשמדובר בצווארון וי)? או למעלה יותר?

אציין רק שאני לובש צמר, ומידה 9 שנזכרה באתר כמה פעמים היא של בד.
תודה רבה ויישר כח על הכל!

תשובה:

נקב בית הצואר במקום הזה שבעצם יש בגד שלם רק יש חתך כעין חריץ, מצטרף לשיעור הטלית.

מקורות:

ראה בהרחבה בפסקי תשובות סי' טז אות ב.