קידוש לבנה והכרזת המולד בחו"ל – לפי אופק ארץ ישראל?

שאלה:

מתי חושבים המולד בחוץ לארץ לפי השעון ארץ ישראל או שעון אמעריקע,
למשל המולד לחודש תמוז הכריזו שהוא במוצש"ק בשעה 1:26 לפנות בוקר, ואלו שמקפידים לא לברך קידוש לבנה לפני ז' שלמים אז אם הם יכולים כבר לברך קידוש לבנה במוצאי שבת הבעל"ט אפילו שיש עוד כמה שעות שיהי שלמים אבל אם חושבים לפי שעות אר"י אז כבר ז' שלמים.

תשובה:

המנהג הרווח הוא להזכיר בכל מקום את המולד לפי אופק ירושלים, למרות שלענין קידוש לבנה הקובע בכל מקום הוא המולד שם, ולכן בארה"ב יש להקדים את סוף זמן קידוש לבנה בשבע שעות.

מקורות:

ראה מועדים וזמנים ח"א סי' יט בהערה, ועל זמן קידוש לבנה, ראה ס' עדות לישראל להרב הענקין זצ"ל עמ' 258.