חובת שמיעת חזרת הש"ץ

שאלה:

מי שקשה לו להתרכז בחזרת הש"ץ, אבל כמובן שלא רוצה לדבר בחזרת הש"ץ, אז שומע קדושה והולך בחדר ליד ללמוד וחוזר למודים וברכת כהנים. האם זה בסדר? או שיש חיוב הלכתי לשמוע את חזרת הש"ץ מלבד החיוב לא לדבר בזמן חזרת הש"ץ.

תשובה:

לא בסדר בכלל, בודאי יש לשמוע חזרת הש"ץ, ונעשה בזה תיקון גדול לפי כל סדרי התפילה, כידוע בתפילת שמונה עשרה מתקנים את בחינת הבינה, ובחזרת הש"ץ את בחינת החכמה היתירה עליה. הלכה מפורשת היא בשו"ע קכד, ד שהקהל שותק ומקשיב לחזרת הש"ץ.

ולא צריך לפנק את עצמנו, 5 דק' להקשיב…

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. תודה
    אבל הטעמים שהרבנים הביאו זה ע"פ הסוד, וכי אי אפשר לעשות ע"פ הנגלה. ומה שכתוב בשו"ע זה רק שלא לדבר ולשתוק, אך מהיכן יש חיוב להיות בזמן חזרת הש"ץ, וביחוד שבעיקר ההלכה נראה שנוקטים שזה נתקן רק עבור מי שאינו בקיא.

    ועוד הרי מצאנו שניתן להאריך בשמו"ע בלחש ולא לשמוע חזרת הש"ץ, אז מה ההבדל?

    [אני לא שואל לקנטר, אבל חשוב לי בשביל "לשכנע" את עצמי, לראות שזב באמת חיוב מאה אחוז…(שחייבים במשהו יותר קל לקיים)]

  2. אם זה לא מפורש, אינני יודע מפורש מה הוא..
    שולחן ערוך אורח חיים הלכות תפילה סימן קכד סעיף ד
    כשש"צ חוזר התפלה, ו'> הקהל (טז) ח ז'] יש להם [ז] ט] ז'} לשתוק (יז) ולכוין לברכות שמברך החזן ולענות אמן